De leukste feestjes geef je thuis! | Verzendkosten € 3,95
0
Winkelwagen
€ 0,00

Halloween knutselen

Foto
Nu de dagen weer korter worden is Halloween weer in aantocht. Tijd om de pompoenen, heksenhoeden, vleermuizen, mummies en de zombies weer uit de kast te halen. Eind oktober zijn de huizen weer versierd met de mooiste en griezeligste Halloween decoratie. Zo leuk en gezellig om zelf te maken met de kinderen. Hier zijn de 10 leukste Halloween knutsels!

Bij elk knutsel voorbeeld staat een link naar de originele post waar je meer informatie kunt vinden.

Herfst knutselen met een dennenappel uil/heks

Foto
Halloween en de herfst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit dennenappel uiltje is verkleed als heks. De ogen en de hoed maak je van foam knutselvellen of vilt. De hoed is moeilijk in elkaar te knutselen, maar als het lukt, geeft het een superleuk resultaat.

Kijk op de website van RunningWithSisters hoe je deze heksenhoed moet maken.
 

Vleermuis knutselen

Foto
Deze vleermuizen zijn eigenlijk te schattig voor Halloween.
Verzamel dus alle wc rolletjes en download het sjabloon van de vleugels bij Mollymoocrafts. Pak een zwarte stift en kleurpotloden en voor je het weet staan deze vleermuisjes ook bij jou in huis.

Knutselen met papier

Foto
Dit spookhuis zou je niet durven binnengaan. Een spookhuis knutselen met papier is een ander verhaal. Deze herfst collage is gemaakt door TinyArtRoom. Haal papier, schaar, vetkrijtjes en lijm uit de kast en bekijk het stappenplan voor dit griezelige spookhuis.
 

Halloween heks

Foto
Nog een keer knutselen met papier. Deze heks hoef je maar voor de helft te maken. Op We Heart Art zie je hoe deze super knutsel juf op het idee kwam voor deze Halloween heks.
 

Halloween decoratie

Foto
Wil je Halloween decoratie maken, dan is deze slinger een leuk idee. Maak van verschillende figuren een Halloween slinger. Op deze pagina van Lia Griffith zie je duidelijke foto's van een vleermuis, een spook, een kat en een skelet. Ook leuk om zelf je eigen enge silhouetten te maken. Bevestig ze aan een dun draadje en je Halloween slinger is klaar.

Op de site van PaperCrave staat een pdf download met 4 sjablonen. Een doodskop, een vleermuis, een soort Angry Bird en een pompoen. Deze zijn wat beter geschikt voor kinderen, omdat ze gemakkelijker uit te knippen zijn. Je kunt ze eerst vergroten, uitprinten en overtrekken op zwart papier. 
 

Strijkkralen Halloween

Foto
Spookjes, een vleermuis, een spin met een spinnenweb, een pompoen en een vampier. Allemaal gemaakt van strijkkralen. Hang ze aan een draadje en je hebt een zelfgemaakte Halloween slinger. Op internet kwam ik nog veel meer leuke Halloween sjablonen voor strijkkralen tegen. Bij Cuchikind zie je in ieder geval duidelijke patronen van de hiernaast afgebeelde Halloween figuren.

Ok, nog eentje dan. Bij FrugalFun4Boys.com staan andere leuke strijkkralen voorbeelden van een spook, een pompoen en een vleermuis.
 

Halloween mummie

Foto
Deze mummie is heel geschikt om met peuters en kleuters te knutselen. Ik vond deze mummie bij Iheartcraftythings en pinde het op mijn Halloween bord op Pinterest. Deze pin is mijn meest gepinde afbeelding deze maand. Daarom zeker een plekje in de top 10.
Het bekende gingerbread mannetje is de basis van de vorm voor deze mummie. Haal de witte wol uit de kast en wikkelen maar!

Spookhuis knutselen

Foto
Een uitgesneden Halloween pompoen staat uitnodigend voor dit huisje. Dus geen griezelig spookhuis. Gemaakt van een bruine zak die je haalt bij de groenteboer.
The Paper Pony knutselde nog een andere vrolijke versie. Kijk op haar website naar de benodigde materialen en laat je eigen ideeën de vrije loop. Gezellig met de hele familie een spookhuis knutselen, zodat je een spookdorp voor het raam kan zetten.

Skelet knutselen

Foto
Skeletten horen ook bij Halloween, maar op deze manier zijn ze niet zo eng. Versier maar goed met bloemen en vrolijke kleuren.

Eclectic Chica maakte met haar klas een heleboel skeletten en versierde ze met kettingen, bloemen en veren. Ga naar de voorbeeld skeletten op haar website en bekijk haar leuke ideeën voor het maken van de ribben.
 

Halloween versiering maken

Foto
Met blikken, witte verf en witte linten kun je heel eenvoudig een spook knutselen. Het leuke van deze Halloween versiering is dat je het buiten kunt hangen. Met een beetje wind spoken ze door je tuin.

Wil je ook deze spookjes knutselen? Chicken Scratch laat je zien wat je nodig hebt en hoe je het maakt.

Halloween ideeën

Nog meer halloween ideeën? Kijk op ons Halloween Pinterest bord voor nog meer knutsel ideeën, traktaties en versieringen.

Misschien vind je dit ook interessant:| Meer

FeestIdee Voor Jou

  • Snel en eenvoudig een origineel feestje organiseren

  • Duidelijke uitleg

  • Mooie vormgeving

  • Geen printkosten

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop

Designed by Freepik