De leukste feestjes geef je thuis! | Verzendkosten € 3,95
0
Winkelwagen
€ 0,00

Kinderfeestjes thuis blijven populair!

Foto

Kinderen kunnen er nachtenlang van wakker liggen. Het kinderfeestje. Voor velen het belangrijkste feest van het jaar. Er wordt al het hele jaar over gepraat: “Dat vraag ik voor mijn verjaardag”. “Die taart wil ik ook op mijn verjaardag.” “Hoeveel weken nog?” Ook wordt al tijdig onderhandeld over het aantal kinderen dat uitgenodigd mag worden.

Kinderfeestjes thuis of op locatie?

Dus ieder jaar ook weer de vraag; wat gaan we doen? Houden we het thuis of gaan we ergens naar toe. Voor beide opties genoeg te zeggen, maar het moge duidelijk zijn dat ik een fervent voorstander ben van een kinderfeestje thuis.

Zakdoekje leggen en koekhappen

Ik zie het nog voor me: mijn moeder die in boekjes naar spelletjes zocht en die op papiertjes schreef. Zakdoekje leggen en koekhappen. Ik heb die briefjes zelfs nog! Geen twijfel dus over het feit dat mijn zussen en ik ook het feest organiseren thuis. In tegenstelling tot vroeger hebben onze partijtjes een thema en zijn de spellen aan het thema aangepast. Op de computer worden uitnodigingen en diploma’s gemaakt. Dat was voor oma nog niet weggelegd! En hoewel wij het wel wat geavanceerder aanpakken, wij hebben het feestjes organiseren met de paplepel ingegeven gekregen.

Themafeest

Mijn kinderen bedachten het hele jaar door verschillende thema’s voor hun kinderfeestje. Ruim een maand voor hun verjaardag moesten ze beslissen welk thema het ging worden. Wekenlang was ik bezig met het bedenken van spelletjes en een verhaal waarin ik alle onderdelen aan elkaar kon knopen. Het internet werd afgestruind naar bijpassende versieringen en traktaties. Ik had het er maar druk mee.

Simpel feestje?

Moeders om mij heen kozen vaak voor een uitstapje met de kinderen naar de speeltuin of een indoor speelpark. Natuurlijk vinden kinderen dat ook heel leuk, maar ik vond mijn eigen feestje toch wat origineler. Een beetje beledigd was ik dan ook toen een moeder een keer tegen mij zei: “ach, een simpel feestje thuis vinden de kinderen net zo leuk.” Uh, simpel? Er komt toch echt wat meer planning en creativiteit kijken bij een thuisfeestje dan wanneer ik alleen een reservering maak bij een bowlingbaan. Maar goed, ik was gelukkig niet de enige die zoveel moeite deed voor een kinderfeestje.

Onderzoek naar kinder feestjes

kinderfeestje thuis infographicUit onderzoek in opdracht van actiepagina.nl blijkt dat 48% van de ouders het leuk vindt om een kinderfeestje thuis te houden met oudhollandse spelletjes, een speurtocht of ze maken een themafeestje.
42,3% van de ouders houdt het verjaardagsfeestje daadwerkelijk thuis. 37,4% gaan ergens naar toe met de kinderen. 20,3% houdt het feest voor een deel thuis en deels op locatie. Er worden gemiddeld 7 vriendjes en/of vriendinnetjes uitgenodigd en aan een cadeautje voor de jarige betalen we gemiddeld € 9,-. Er wordt gemiddeld € 110,60 uitgegeven aan een kinderfeestje.

Waarom het feest organiseren thuis?

Tja, waarom zoveel moeite doen? Naast het feit dat een kinderfeestje thuis vieren veel goedkoper is, vond ik het leuk om de kinderen een feestje op maat te geven. Passend bij het thema dat ze op dat moment bezig hield. Mijn jongste wilde later werkman worden, liep altijd met zijn werkhelm op in de tuin te zwoegen. Hoe leuk is het dan om een hele middag met je vrienden werkmannen spelletjes te doen. Zelf vind ik het heel gezellig om een hele middag met het groepje bezig te zijn en ze nieuwe spellen aan te bieden en ze te laten geloven in een verhaal. Al die ernstige gezichtjes omdat ze vol overgave een opdracht tot een goed einde wilden brengen. Vol overtuiging dat ze Bert Brandweer helpen op het brandweerfeestje. Of dat ze helemaal stil werden op op het detective feestje omdat ze bijna niet geloofde dat de mevrouw aan de andere kant van de lijn echt haar kroontje kwijt was.

Voordelen kinderfeestje thuis organiseren

De voordelen zijn dat je geen vervoer hoeft te organiseren. Je bent flexibel in de planning, je bepaalt zelf wanneer en wat je te eten geeft en wat je drinkt en op welk tijdstip je het houdt. Bij een thuisfeestje heb je geen invloed van externe partijen. Je kunt je kind betrekken bij de voorbereidingen, het thema laten kiezen en meebeslissen in de activiteiten. Voor sommige kinderen kan het fijn zijn om in een vertrouwde omgeving te blijven. En heel belangrijk: kinderen vinden het net zo leuk, zo niet leuker dan een feestje op locatie.

Ideeën kinderfeestje thuis

Mocht je, net als ik, het geweldig vinden om zelf een kinderpartijtje in elkaar te zetten, kijk dan ook even op onze Pinterest borden voor meer ideeën. Heb je er echter helemaal geen trek in of geen tijd om internet af te struinen naar spelletjes en uitnodigingen, koop dan bij FeestIdee een draaiboek voor een superleuk kinderfeestje thuis!

FeestIdee Voor Jou

  • Snel en eenvoudig een origineel feestje organiseren

  • Duidelijke uitleg

  • Mooie vormgeving

  • Geen printkosten

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Powered by CCV Shop software webshop

Designed by Freepik