De leukste feestjes geef je thuis! | Verzendkosten € 3,95
0
Winkelwagen
€ 0,00

FeestIdeeën en tips

Op FaceBook delen we regelmatig Feest ideeën en tips. Over versieringen, feestthema's, traktaties, seizoensfeesten. Tips en inspiratie om ieder feestje nog leuker te maken. Al deze tips verzamelen we hier netjes bij elkaar. Zo kun je snel door alle tips scrollen.

Voor zover bekend worden hier ook alle bronnen vermeld. Ere wie ere toekomt!

De Traktatie Ideeën hebben al een eigen pagina. Hier vind je een aantal ideeën om te trakteren op school of kinderdagverblijf.


 

Hippe cupcake prikkers

Foto
Een heel simpel feestidee deze keer! Je kunt cupcake prikkers zo mooi en ingewikkeld maken als je wilt, maar Huisje no.56 laat zien dat deze hippe prikkers ook heel eenvoudig en snel gemaakt kunnen worden.

Pons of knip een vormpje uit en schrijf hierop verschillende teksten of maak een tekeningetje.

Heel gemakkelijk voor een traktatie of gewoon om het gebakje voor het bezoek even op te pimpen.

Piraten feest loopplank

Foto

Een leuke activiteit voor een piratenfeestje.
Lukt het de piraatjes om over de loopplank naar de overkant te lopen, zonder in het water te vallen?

Gebruik een groot blauw zeil of een blauw zwembadje om het water aan te duiden. Daaroverheen leg je een lat.
Je kunt het zo mooi afwerken als je wilt. Maar die haaienvinnen in het water maken deze piraten activiteit wel helemaal af.

 

Linkerfoto is van Krown Kreations.

Uitnodiging slaapfeestje

Foto
Idee voor een slaapfeestje: gebruik een tandenborstel als uitnodiging of bedankje. Knoop de boodschap met een lintje of een mooi gekleurd touwtje om de tandenborstel.

Nog meer tips voor een slaapfeestje?

Gevonden bij Buzzfeed met nog 38 andere slaapfeest ideeën.

Schrijf op je tafelkleed!

Foto

Gebruik een groot papieren tafelkleed (met een neutrale kleur) om je buffet aan te prijzen. In het voorbeeld een pannenkoeken buffet, maar het werkt natuurlijk ook met een high tea, hartige versnaperingen, een popcorn bar en ieder ander buffet.

Ziet gezellig uit en het is duidelijk voor iedereen wat er geserveerd wordt. Bovendien gemakkelijk op te ruimen als er geknoeid is.

Leuke foto's van het pannenkoeken buffet van Parker en Jolies 2nd birthday party.

Vakantie Quiz Noorwegen

Foto
Mijn kinderen maakten tijdens onze vakantie in Noorwegen een quiz over alles wat ze zagen en opviel in dit prachtige land.

Gebruik de quizvragen voor een speurtocht of tijdens een quizavond. Voor een feestje, in de klas of gewoon omdat je wat meer over Noorwegen wilt weten. Je kunt de quiz uitprinten of met een groep spelen als Kahoot Quiz.

Vakantie Quiz Noorwegen

Een piratencake in stijl voor je piratenfeestje!

Foto
Deze stoere piratencake maak je met een beetje creativiteit. Koop, of beter nog bak, een lekkere chocoladecake.
Knip piratenzeilen uit design papier.
Wellicht heb je nog ergens piratenstickers liggen van doodskoppen. Deze komen dan nu goed van pas! Steek de zeilen door lange saté prikkers.
Aan de zijkanten steek je lange chocosticks in de boot en de patrijspoorten maak je van ronde chocolade.
Versieren met kleurige M&M's.
Ik zou wel voorzichtig zijn met de kaarsjes in combinatie met de papieren zeilen.
Leuk idee van Vita Hus.

Feest in een doosje

Foto

Een feest in een doosje als uitnodiging. Gemakkelijk gemaakt, ook als je niet zo heel creatief bent.

Zoek mooie doosjes en een aantal kleine party artikelen bij elkaar. Denk aan feesttoetertjes, vlaggetjes, ballonnen, serpentine en confetti. Stop alles in het doosje, vergeet de uitnodiging zelf niet!?

Idee van Oh Happy Day.

Pinokkio sprookjes rietjes

Foto

Voor een sprookjesfeestje kun je deze handige gratis downloads gebruiken. Je print ze uit, vouwt ze om, want ja, ze hebben ook een achterkant!
Je steekt er een rietje doorheen en je hebt een Pinokkio met lange neus. Ik lieg toch niet als ik zeg, dat dit een heel leuk idee is.
Dit idee is van MoodKids.

Bucketlist zomervakantie

Foto
We hebben een bucketlist voor de zomervakantie gemaakt. Samen met de kinderen hebben we alles opgeschreven wat we wilden doen.

Bekijk onze bucklist activiteiten. Misschien komen jullie nog op leuke ideeën.

Je kunt de ideeën en de download hier vinden: bucketlist zomervakantie.

Walkie talkies voor brandweerfeestje

Foto

Dit idee is gemakkelijk uit te voeren en is zo ontzettend leuk voor een brandweerfeestje.

Verpak drinkpakjes in rood papier en plak er een walkie talkie afbeelding op. Als je handig bent is dit zo op de computer gemaakt, maar je kunt het ook tekenen.
Zwart-witte en rood-witte rietjes zijn trouwens bij de Hema te koop.

Natuurlijk misstaan de walkie talkies ook niet op een politie feestje, gebruik dan blauw papier.

Deze en nog meer mooie brandweerfeest style ideeën zie je bij Spaceships and laser beams.

Cadeautjes uitpakken spel

Foto
Download gratis dobbelspel om cadeautjes uit te pakken op het kinderfeestje!

Cadeautje voor juf of meester

Foto
Op zoek naar een leuk cadeautje voor de juf of meester op het einde van het schooljaar of voor een verjaardag. Nog op zoek naar inspiratie? Op Pinterest heb ik een bord vol met leuke ideeën. Er zit vast iets leuk voor jullie tussen: Cadeautje voor de juf of meester.

Kikker kussen op een Prinsessenfeest

Foto
Hoe leuk is dit voor een prinsessenfeest!
Kiss the Frog, een modern ezeltje prik. Stift je lippen in een mooie rode kleur, doe een blinddoek voor en probeer de kikker te kussen.
Deze kikkerposter kun je gratis downloaden bij Elske.

Slijm maken

Foto
Slijm maken is helemaal in. Deze activiteit is leuk op een feestje met wetenschap / professor thema. Ook op een meidenfeest zullen ze er veel plezier aan beleven.
Slijm maken is heel simpel. Je kunt diverse soorten slijm maken. Populair is hier het fluffyslijm met scheerschuim. Hiervoor gebruik je vloeibare (kinder)lijm, scheerschuim, evt. glitters voor een beetje bling bling. Voeg als laatste een paar theelepeltjes lenzenvloeistof toe.
Experimenteren maar!

Nog meer foto's van een science party bij CatchMyParty.

Zomerse slinger

Foto
Deze vrolijke slinger is leuk om zelf te maken. De frisse fruitstukjes geven een verkoelde blik op een warm zomerfeest.
Maak halve rondjes van foam. Met witte verf maak je de kern van de kiwistukjes. Met een goede zwarte marker kleur je de pitjes van de kiwi en de meloen. De sinaasappelstukjes stempel je met oranje verf. De stempel vorm kun je bijv. uit een aardappel snijden. Plak de fruitstukjes met een lijmpistool op een mooie gekleurde draad. Klaar om de tuin te versieren!

Bron: bij TellLoveandParty kun je de hele beschrijving voor deze slinger bekijken.

Rebus maken

Foto
Een rebus maken is heel gemakkelijk. Je hoeft helemaal niet te kunnen tekenen. Ga naar http://nl.myrebus.com/ en type je tekst, klik op de knop en klaar is de rebus.

Heel handig voor een een feestje, bij het maken van een opdracht, speurtocht of escape room.
 

Een vuurspuwende draak

Foto

Dit vuurspuwende draakje is een leuke knutselactiviteit voor een drakenfeest of een ridderfeest. Gelukkig is het ook heel simpel te maken. De kinderen kunnen hun eigen draak laten vuurspuwen, het is altijd geweldig als ze met hun eigen knutselwerkje kunnen spelen.
Je maakt deze draak met een wc rolletje, groen papier, zijdepapier / tissuepapier, pompoms (2 grote en 2 kleine) en wiebeloogjes.
 
Op de website van One little project laat Debbie je het hele foto stappenplan zien. Er kan echt niks misgaan.

Lipgloss maken

Foto
Op zoek naar een leuke activiteit voor een meidenfeestje? Maak lipgloss gewoon thuis aan de keukentafel! Het recept is eenvoudig.

Mamamaai legt in dit blogartikel uit hoe je de lippgloss kunt maken.

Etagère maken en cupcakejes versieren

Foto
Ook een superleuk idee voor een feestje: een etagère maken en cupcakejes versieren. Eén van onze kinderen heeft vandaag een top feestje gehad en kwam hier mee thuis.
De etagère is gemaakt van oude vrolijke borden die je bij de kringloop winkel op de kop kunt tikken. Maak ze aan elkaar vast met een beker of een oud theekopje. Op het bovenste bord plak je nog een porseleinen beeldje om de etagère helemaal af te maken.

Olifanten uitnodiging

Foto

Heel eenvoudig een uitnodiging maken voor een kinderfeestje met een ballon.

Knip oren uit gekleurd papier en plak ze vast onder de ballon. Plak ze niet helemaal vast, het ziet leuker uit als de oren naar buiten toe een beetje los komen van de achtergrond. Gebruik wiebeloogjes om op de ballon te plakken. Maak de kaart af door in de hoek(en) enkele figuurtjes te plakken of te tekenen. Daardoor oogt het geheel niet te kaal. Je kunt ook wat tekst op de voorkant zetten.

Er zijn verschillende dieren met een ballon te maken. Bij Glued to my Crafts kun je voorbeelden zien voor de olifant, de vis en de vlinder.

Troovie Speurtocht App

Foto

Een speurtocht lopen kan met Troovie. Kies een thema en stippel een route uit in de buurt. De route kun je meteen in de app uitstippelen. Je hoeft het huis nog niet eens uit. Heel handig als je nog snel een kinderfeestje moet organiseren!

In de app zitten kant-en-klare opdrachten en mini spelletjes! Leuk voor onderweg. Je kunt ook je eigen opdrachten bedenken en toevoegen.

De Troovie app kun je gratis downloaden, maar wil je een speurtocht lopen dan moet je eerst credits kopen.

Ballonnen lawine

Foto
Stel je kind is jarig en doet de deur open, een heleboel ballonnen dwarrelen op hem/haar neer. Als dat geen leuke manier is om je verjaardag te beginnen!
Nadia van FunWithMama laat zien hoe dat in z'n werk gaat. Wat heb je nodig en hoe maak je de ballonnen lawine. Ze heeft zelfs een filmpje gemaakt van de ballonnen in actie.

Mijn kinderen slapen niet met een dichte deur, dus die zouden wel schrikken als ze wakker worden en de deur is opeens dicht. Wellicht is een "gewone" verjaardagsdeur dan een betere keuze. Toch nog genoeg ballonnen in huis, maak dan een ballonnenzee voor de de verjaardag.

Kroontjes met washi tape

Foto

Dit is een heel erg leuk feestidee voor een prinsessenfeestje of gewoon voor de jarige job. Eenvoudig te maken met een wc rolletje en washi tape.

Plak de washi tape rond het wc rolletje en knip lange driehoeken aan de bovenkant uit. Je kunt expirimenteren met verschillende vormen. Knoop een lang elastiek aan de onderkant en klaar is het verjaardagskroontje.

Bron: CraftandCreativity.com

Uitnodiging maken met strijkkralen

Foto

Maak samen met je kind de uitnodigingen voor het kinderfeestje. Op blanco kaarten kun je een leuk gekleurde cupcake van strijkkralen plakken.

Juf Jannie laat in dit filmpje zien hoe je de cupcakes van strijkkralen maakt. Je kunt hier ook een werkblad downloaden.

Idee van Sortrature.

Eenhoorn feestje

Foto

Eenhoorn feestjes zijn heel populair thema bij meisjes op het moment. De eenhoorn spreekt nog altijd tot de verbeelding.

Maak voor alle gasten een magische toverstaf. Knip uit glitterpapier 2 sterren. Pak gekleurde linten en eventueel een klein beetje roze tule. Lijm het stevig aan elkaar op een houten stokje.
Ook prachtig als versiering!

Er zijn diverse eenhoorn feestspullen in de winkels te koop. Gebruik daarnaast zachte pasteltinten om de feestversiering aan te vullen.

Deze foto is van justalittlesparkle.com. Kijk op hun website voor nog meer mooie eenhoorn feest ideeën.

Nog meer eenhoorn feest ideeën op het Pinterest bord: Eenhoorn feestje.

Frietjes eten met je handen

Foto
Dit is echt een kinderfeest; frietjes eten met je handen, zonder bord en met grote rietjes drinken uit de kan. ?
Wat een leuk idee om dan de borden en het bestek op het tafelkleed te tekenen!

Bron:
gespotvoorjou.nl


| Meer

FeestIdee Voor Jou

  • Snel en eenvoudig een origineel feestje organiseren

  • Duidelijke uitleg

  • Mooie vormgeving

  • Geen printkosten

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop

Designed by Freepik