De leukste feestjes geef je thuis! | Verzendkosten € 3,95
0
Winkelwagen
€ 0,00

Opdrachten spel voor een feestje

Foto

Zoek je een leuke activiteit voor de kinderen voor een feestje of gewoon voor op een verloren middag? Stuur ze dan eens op pad met een opdrachten spel. Heel bekend is het Crazy 88 spel, maar ook leuk is een foto opdrachten spel, een reactiespel of een verzamel spel een zogenaamde scavenger hunt. Deze spellen kun je spelen in allerlei thema’s en in vele verschillende varianten.
 

Scavenger Hunt ofwel een verzamel spel

Een Scavenger Hunt is een groepsspel waarin de deelnemers objecten van een lijst moeten zoeken, meestal zonder ze te kopen. De opdracht wordt uitgevoerd in kleine groepjes en daarom heel geschikt voor feestjes. Ieder groepje verzamelt zoveel mogelijk spullen van de lijst of de hele lijst binnen een bepaalde tijd. Als variant kun je de items op de lijst ook fotograferen, deelnemers worden uitgedaagd om de opdrachten de een creatieve manier op te lossen.
 

Foto opdrachten spel

Bij een fotospel worden de kinderen er op uit gestuurd met een camera. Dit kan heel goed met de camera op je telefoon. De kwaliteit van de foto’s is bij dit spel niet belangrijk. Het gaat om creativiteit en plezier.
Je geeft de kinderen per groepje een foto opdrachten lijst mee. Hierop staat aangegeven wat ze moeten fotograferen. Je hebt verschillende thema’s, zo kun je onderwerpen pakken die in de natuur voorkomen of juist in de stad.
 

Spelregels fotospel

Hoe gaat het precies in z’n werk?

  • Voor iedere opdracht op de lijst, moet je 1 foto maken
  • Je mag niet 1 voorwerp voor meerdere opdrachten inleveren. Dus een foto van een zwarte auto geldt niet voor iets dat zwarte is, iets dat rijdt, iets dat rolt, iets dat duur is, etc.
  • Je hoeft niet alle opdrachten te doen.
  • Als je met meerdere groepen werkt kun je een tijdslimiet geven en voor iedere opdracht punten toekennen. Natuurlijk geef je extra punten voor creatieve oplossingen. Het groepje met de meeste (juiste) foto’s krijgt zo de meeste punten en wint.
 

Het ideale spel voor iedere gelegenheid

Het leuke van deze spellen is dat je ze kunt spelen vanaf 2 personen. Ook volwassenen kunnen meedoen. Maakt groepjes van 3 a 4 personen en stuur ze op pad. Er kunnen zoveel mensen meedoen als je wilt. Ideaal voor een feestje, een scouting opkomst, op school, familiefeest, buurtfeest of welk feest dan ook met veel verschillende leeftijden. Je kunt het zo gek niet bedenken, de spellen zijn altijd geschikt in elke omgeving. Een opdrachten spel is creatief en leerzaam. Kinderen moeten creatief denken en interactie aangaan met andere mensen als ze hulp nodig hebben of als ze uitleggen wat ze moeten doen.
 

Gratis foto opdrachten spel

Op Pinterest en internet zijn op Amerikaanse sites heel veel kant en klare voorbeelden te vinden van photo scavenger hunt lijsten. Helaas zijn die in het Engels. Tijd dus om een aantal Nederlandse versies toe te voegen. Hieronder kun je alle opdrachten spellen downloaden in pdf formaat. Ik zal er regelmatig een nieuw thema toevoegen. Op het Opdrachten spel bord op Pinterest staan ook alle zoekspellen bij elkaar. Volg me als je geen enkele update wilt missen.

Het foto opdrachten spel met het thema mensen is heel geschikt om mee te beginnen, vooral met kleine kinderen. Print het uit en ga met ze op pad. Je zult versteld staan hoe inventief kleine kinderen al zijn en hoe grappig ze de opdrachten kunnen interpreteren.

Kijk hier voor nog meer gratis leuke opdrachten voor een spel.


Laat me gerust weten welke thema’s jullie nog meer zouden willen zien.

FeestIdee Voor Jou

  • Snel en eenvoudig een origineel feestje organiseren

  • Duidelijke uitleg

  • Mooie vormgeving

  • Geen printkosten

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Powered by CCV Shop software webshop

Designed by Freepik