De leukste feestjes geef je thuis! | Verzendkosten € 3,95
0
Winkelwagen
€ 0,00

Brandweer spelletjes voor een kinderfeestje

Foto

Zie je het voor je? Een brandweerfeestje? Een aantal kleine brandweermannetjes en vrouwtjes in kleine rode pakjes? Die rondrennen in je tuin? Die katten uit bomen redden en lekker met water spelen? Is jou kind ook die redder in nood en speelt hij graag brandweerman Sam spelletjes? Dan is een brandweer thema met brandweer spelletjes een superleuk idee voor het volgende kinderfeestje.
 

Brandweerfeestje

Een brandweer feestje is natuurlijk ideaal in de zomer als je lekker met water kunt spelen. Het brandweerfeestje van Feestidee is echter ook prima te organiseren in de winter of op koude dagen. Het draaiboek bevat naast een heleboel brandweer spelletjes o.a. een brandweerquiz, een speurtocht en natuurlijk uitnodigingen en diploma's. Het is ideaal voor een brandweerfeestje thuis, of het nu binnen of buiten is.
 

Brandweer spelletjes

Wat zijn leuke brandweer spelletjes? De brandweer blust niet alleen het vuur. Ze redden mensen, moeten meldingen aannemen, mensen in zoeken in de een kamer vol met rook, katjes uit de boom halen, snel omkleden, brandweerslangen oprollen. Hier kun je allemaal brandweer spelletjes van maken.

 • Melding aannemen: Natuurlijk begint het allemaal bij het doorgeven van de brand. Een brandweerman moet de boodschap duidelijk kunnen navertellen. De kinderen gaan in een kring zitten een eindje uit elkaar. Vertel een boodschap aan 1 kind, deze moet vervolgens de boodschap door fluisteren aan het volgende kind. Als alle kinderen geweest zijn moet het laatste kind vertellen wat hij gehoord heeft. Is de melding nog hetzelfde?
  Begin met een makkelijke zin, lukt dat goed, maak het dan moeilijker.

 • Rookgordijn: Een brandweerman moet zijn weg kunnen vinden in de rook, als hij niks kan zien. Je kunt hier eenvoudig een brandweer spelletje van maken. 1 kind wordt geblinddoekt en de overige kinderen gaan in de kamer staan. Het geeft niet als er meubels in de weg staan. Brandweermannen moeten mensen redden in ruimten waar ze niks kunnen zien door de rook. Om de beurt gaan ze geblinddoekt op zoek naar de andere kinderen. Deze mogen wel helpen en af en toe zachtjes “help” zeggen.

 • Snel omkleden: Een brandweerman moet zich snel aan kunnen kleden. Ze moeten zo snel mogelijk naar de brand. Dit is een leuke oefening op een brandweer kinderfeestje. Alle kinderen gaan in een rij zitten en voor hun liggen een aantal kledingstukken en een pan met ranja en het bordje met lekkers.
  De kinderen gooien om de beurt met de dobbelsteen. Zodra een kind 6 gooit, mag hij zich gaan omkleden. Als alle kledingstukken goed zijn aangetrokken, mag het kind drinken uit de pan of snoepen van het bord. Maar zodra een ander kind 6 gooit, moet hij onmiddellijk stoppen en de kleren uitdoen. Het andere kind, doet vervolgens de kleren aan en mag blijven drinken en snoepen totdat er weer 6 gegooid wordt. Het komt natuurlijk ook voor dat er tijdens het aankleden al gewisseld moet worden. Snel omkleden is dus van groot belang!
   

Brandweer spelletjes buiten

Als je naar buiten kunt met een brandweer feestje dan is het natuurlijk prachtig als je spelletjes met water kunt organiseren. Brandjes blussen, door met waterpistolen of waterspuiters (foam) ergens tegenaan mikken. Met een tuinslang een bal tussen twee pylonen door proberen te leiden. Is het heel warm? Dan is iedereen een vlammetje en 1 of 2 brandweermannetjes proberen al die vlammetjes te raken met een waterpistool.
 

FeestIdee Voor Jou

 • Snel en eenvoudig een origineel feestje organiseren

 • Duidelijke uitleg

 • Mooie vormgeving

 • Geen printkosten

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Powered by CCV Shop software webshop

Designed by Freepik