De leukste feestjes geef je thuis! | Verzendkosten € 3,95
0
Winkelwagen
€ 0,00

Dobbelspel Sinterklaas

Foto

Op Sinterklaas pakjesavond wordt in vele huizen het Sinterklaas dobbelspel gespeeld. Met familie of met een vriendengroep, het dobbelspel staat garant voor veel hilariteit.

Het Sinterklaas dobbelspel kent vele varianten. De basis is veelal hetzelfde.
 

Spelregels dobbelspel Sinterklaas

Je hebt een stapel cadeautjes en een dobbelsteen. Aan het begin van het spel wordt door 1 speler een alarmklokje gezet op ongeveer 1 uur. Alle klokken en horloges gaan weg, zodat niemand weet hoe laat het is. Dan kan het dobbelen beginnen. Om de beurt gooi je met de dobbelsteen. Al naar gelang het aantal ogen dat je gooit, voer je bijbehorende opdracht uit. Cadeautjes worden dan uitgepakt of verschoven van de één naar de andere speler. Als het alarm af gaat is het spel voorbij en alle cadeautjes die dan voor je liggen, mag je houden.

Het blijft heel spannend met welke cadeautjes je op het eind van de avond naar huis gaat.

Als de tijd om is, krijgt iedereen de cadeautjes die op dat moment voor hem liggen.
Niet echt geschikt voor kinderen onder de 10 jaar. Die zien leuke cadeautje aan hun neus voorbij gaan en kunnen daar de lol niet van in zien. Zelf weet je het beste of je kinderen dit spel grappig zullen vinden of een drama. Mijn kind speelt dit spel ook op de scouting en daar kopen ze ook stomme/foute cadeautjes erbij. Ze vinden het hilarisch om elkaar die cadeautjes te geven.
 

Favoriete Sinterklaas Dobbelspel

Een leuk sint spel vind ik zelf het Sinterklaasspel van Hip & Hot. Het is een combinatie van een dobbelspel en opdrachten, waarbij de cadeautjes steeds van eigenaar veranderen. Dit spel heeft veel verschillende opdrachten die het spel spannend houden. Zo mag je cadeautjes wisselen, stelen en doorgeven. Ook zitten er een aantal opdrachten tussen, voer je die goed uit, mag je één cadeautje veilig stellen of je krijgt een ander leuk voordeel. Pas op, voer je de opdracht niet goed uit, dan heeft dat niet zo'n fijne gevolgen. Je verveelt je in ieder geval geen moment met dit hilarische Sinterklaas dobbelspel. De kaartjes hebben een leuke vormgeving, het oog wilt ook wat.

Op de site van Hip & Hot kun je dit spel downloaden. De spelregels staan op de site van Cartelleke.

Ik heb de spelregels van het dobbelspel thuis wat aangepast voor de kinderen. We gebruikten 2 dobbelstenen om wat meer variatie in de dobbelopdrachten aan te brengen. Voor de kinderen was het beter dat ze af en toe een cadeautje konden veilig stellen, dus die optie had je bij het gooien van dubbel 1 of dubbel 6.
De tijd hebben we niet gezet, wij hadden gezegd dat het spel is afgelopen als de kaartjes op waren. Dan zien ze het einde naderen en dat vonden ze wel fijn. Wij hadden de volgende opdrachten.

Aantal ogen:
2 - 1 cadeautje veilig stellen van eigen stapel
3 - allemaal 1 cadeau naar links doorgeven
4 - pak een kaartje
5 - pak een cadeautje van de stapel
6 - je mag 1 cadeautje uitpakken
7 - pak een kaartje
8 - pak een cadeau van de stapel
9 - je mag 1 cadeau uitpakken
10 - pak een kaartje
11 - allemaal 1 cadeau naar rechts doorgeven
12 - 1 cadeautje veilig stellen van eigen stapel

Iedereen begint met 1 cadeautje. Zijn er geen cadeautjes meer op de stapel en/of zijn alle cadeautjes uitgepakt dan dan moet je een kaartje pakken.
 

Sinterklaas inspiratie

Aftelkalenders, Sinterklaasversiering, Sinterklaas voorleesboeken, Sinterklaascadeautjes, Sinterklaas recepten, Sinterklaas dobbelspel, Sinterklaas knutsel ideeën, Sinterklaasslingers, Sinterklaas spelletjes... zo veel spullen om het in huis gezellig te maken en helemaal in de Sinterklaas stemming te komen. Gelukkig zijn er op internet heel veel gratis printables te vinden. Kijk op ons Sinterklaas Pinterest bord voor al je Sinterklaas inspiratie. 

 | Meer

FeestIdee Voor Jou

  • Snel en eenvoudig een origineel feestje organiseren

  • Duidelijke uitleg

  • Mooie vormgeving

  • Geen printkosten

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn exclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop

Designed by Freepik