De leukste feestjes geef je thuis! | Verzendkosten € 3,95
0
Winkelwagen
€ 0,00

Kinderfeestje ridders en prinsessen

Foto

Zijn jouw kinderen dol op ridders en prinsessen, de middeleeuwen, kastelen en draken?
Willen ze graag een ridderthema op het verjaardagsfeestje, dan organiseer je natuurlijk een stoer ridder en prinsessenfeest.

FeestIdee verkoopt een kant en klaar Ridderfeestje. Hierin zit alles wat je nodig hebt om een geweldig ridderfeest te geven voor het verjaardagsfeestje van je kind. De kinderen helpen ridder Elian en doen heel veel ridder opdrachten.
Hieronder staat tips en ridder spelletjes voor als je zelf aan de slag gaat om een ridderfeestje thuis te organiseren.
Kijk dan ook even bij kinderfeestje organiseren, zodat je niks vergeet.

Zelf een uitnodiging voor een ridderfeest maken, kijk op deze pagina voor leuke ideeën.

Ridders en prinsessen/jonkvrouwen, een geliefd feest thema voor de kinderen. Jongens zwaaien stoer met hun zwaarden in het rond terwijl de meisjes met hun prinsessenjurken erachteraan rennen. Zij verslaan de draak ook wel zonder zwaard. Die meisjes van nu hoeven niet meer gered te worden.wink
 

Wat ga je doen op een ridder en prinsessen feest?

Speel ridder spelletjes op het kinderfeestje. Denk aan de volgende activiteiten:

  • Met een pool noodle of een stok maak je een aantal ridder paarden. Hiermee kunnen de kleine ridders het avontuur tegenmoet rijden. Maak een speurtocht door het bos. Te paard trekken ze ten strijde of gaan ze op zoek naar de verloren schat.

  • Een kasteel bouwen met blokken of misschien heb je toevallig een enorme hoeveelheid karton in huis. Dan maken jullie een kasteel waarin ze echt kunnen schuilen.

  • Ridderspelen, al dan niet te paard. Met een stok kun je prima ringsteken.

  • Draken moeten verslagen worden. Dat kan met zwaard of lans en als het mooi weer is met waterballonnen. Print eventueel een aantal draken uit op papier. Hang ze op en bevestig er enkele (groene) ballonnen voor. Als de ballonnen doorgeprikt zijn, heeft de ridder de draak verslagen. Laat de kinderen bijvoorbeeld de ballonnen geblinddoekt doorprikken of van veraf met pijltjes.
     

Kijk voor meer ridder spelletjes op de blogpagina: ridder spelletjes. Hier staan enkele ridder spel downloads.

 

Ook activiteiten voor de prinsessen

Op een kinderfeestje zullen de meisjes de stoere ridder spelletjes van de jongens graag meedoen, maar andersom gaat vaak wat moeilijker. Jongens zijn meestal niet te vinden voor het "prinsessengedoe." Welke prinsessen spelletjes kun je de jongens toch laten spelen? Hoe jonger de kinderen hoe meer "meiden" spellen ze mee zullen spelen.

Speel bijvoorbeeld bekende spellen en voeg een ridder en prinses element er aan toe. Bijvoorbeeld stoelendans. Noem het dan: Dansen op het ridderfeest!

Knutselen is voor beide een leuke activiteit. Een wapenschild ontwerpen, middeleeuwse drinkbekers maken van plastic wijnglazen en dan beplakken met grote plakstenen. Ridderhelm knutselen.

Bekijk deze en nog meer ridder activiteiten op het Pinterest bord Ridderfeestje.

De afbeelding op deze pagina komt uit het boek: "Handboek hoe word ik een echte Ridder" van Meg Stoute en Lucy Leeuwenhart.

FeestIdee Voor Jou

  • Snel en eenvoudig een origineel feestje organiseren

  • Duidelijke uitleg

  • Mooie vormgeving

  • Geen printkosten

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Powered by CCV Shop software webshop

Designed by Freepik