De leukste feestjes geef je thuis! | Verzendkosten € 3,95
0
Winkelwagen
€ 0,00

Speurtocht uitzetten

Foto

Speurtochten zijn leuk voor een kinderfeestje, in de vakantie of op een vrije dag. Een speurtocht uitzetten is erg leuk en als je weet waar je op moet letten is het helemaal niet moeilijk. Je hoeft echt niet goed kaart te kunnen lezen. Het is wel handig als je de buurt kent waar je de speurtocht gaat uitzetten!

Zelf een speurtocht uitstippelen? Lees dan ook het artikel: Speurtocht maken.
 

Stop met sporen naar inspiratie wij helpen je op weg met ideeën en tips voor het uitzetten van de leukste speurtochten!

Route uitzetten

Er zijn heel veel manieren om een speurtocht uit te zetten. Je kunt verschillende manieren ook met elkaar combineren om het nog afwisselender te maken. Hou ook rekening met de posten die je onderweg opzet. Zorg dat je locaties kiest die
 

Sporen zoeken

De bekendste manier om een speurtocht uit te zetten is het sporen zoeken. Op iedere kruising laat je een spoor achter waaruit blijkt welke weg je moet vervolgen. Deze methode is ook het meest geschikt voor jonge kinderen.
Zet sporen uit door middel van pijlen op de grond, plaatjes of lintjes langs de route.
 

Kralentocht

Een route uitzetten met kralen? Bij een kralentocht krijg je een ketting met kralen mee. Er wordt duidelijk vermeld welke kraal de eerste is. Bij iedere kruising kijk je naar de volgende kraal en aan de hand van de kleur kun je dan zien welke kant je op moet. Bijv. rood voor linksaf, wit voor rechtdoor en blauw voor rechtsaf.
I.p.v. kralen kun je natuurlijk ook codes of symbolen op papier schrijven.
 

Puzzeltocht

De puzzeltocht is een veel gebruikte manier om een route te lopen. Deze is ook heel makkelijk aan te passen in een thema. Bij deze speurtocht wordt bij ieder kruispunt wordt een vraag gesteld. Er zijn meerdere antwoorden. Bij alle antwoorden staat een richting geschreven. Bijvoorbeeld links, rechts, rechtdoor. Als je het juiste antwoord kiest, ga je de goede richting op. Geef af en toe wel een extra aanwijzing zoals: dan ga je links langs het grasveld of rechtdoor langs de brievenbus. Mochten ze fout zijn gelopen, dan is de juiste weg sneller gevonden.
 

Mp3 of WhatsApp route

Spreek de route in op mp3 bestandjes. Tijdens de route spelen ze de bestanden af en volgen de aanwijzingen. Ook de opdrachten kunnen ingesproken worden.

Bij een WhatsApp route kun je de aanwijzingen onderweg via berichtjes sturen. Laat ze het antwoord op de vraag versturen of een foto van de uitgevoerde opdracht. Is het juist, dan krijgen ze de volgende aanwijzing.
 

Troovie speurtocht

Een andere manier om een speurtocht route uit te zetten is door gebruik te maken van de Troovie app. Je download de app op je telefoon, je kiest een verhaal en maak een route in de buurt. Heel handig voor een kinderfeestje! Het gaat eenvoudig. Wel handig om te weten: Je moet betalen om een speurtocht te kunnen lopen.
 

 

Speurtocht in het donker

In het donker de weg vinden? Gebruik waxinelichtjes in een glazen potje, glow in the dark sticks om de route aan te geven.
Een reflectortocht is ook een mogelijkheid. Hierbij zet je een route uit met reflecterende materialen. Denk aan reflecterende tape, reflectoren, deksels van lege (conserven)blikken, cd's, aluminium folie (wikkel dit om een stuk karton). De kinderen krijgen allemaal een zaklamp zodat ze rond kunnen schijnen en de reflecteren sporen kunnen zoeken.
 

Speurtocht uitzetten als activiteit

Als je zelf niet veel tijd hebt om een speurtocht voor te bereiden dan kun je de groep zelf een speurtocht laten uitzetten. Hiervoor moeten ze wel minimaal 9 jaar zijn en dan nog is een begeleider bij de groep geen overbodige luxe. Laat de eerste groep een tocht uitzetten en laat de 2e groep een half uur later starten. De eerste groep laat sporen achter en maakt onderweg een aantal vragen of opdrachten. Halverwege de tocht kun je de groepen laten wisselen.

FeestIdee Voor Jou

  • Snel en eenvoudig een origineel feestje organiseren

  • Duidelijke uitleg

  • Mooie vormgeving

  • Geen printkosten

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Powered by CCV Shop software webshop

Designed by Freepik