De leukste feestjes geef je thuis! | Verzendkosten € 3,95
0
Winkelwagen
€ 0,00

Escape Room Geheim Agent

Onze Escape Room geheim agent is intussen al meer dan 100 keer verkocht. Fijn dat jullie zo enthousiast zijn! Er komen vaak vragen binnen over de escape room. Wil je wat extra informatie over de Escape Room voor kinderen van FeestIdee. Hier vind je antwoord op een aantal veelgestelde vragen (FAQ).

Wat moet ik in huis halen om de Escape Room te spelen?

Foto

Er zijn geen speciale dingen die je moet kopen. Pennen/potloden, papier en plakband is voldoende. Het verhaal speelt zich af in een speelgoed schuurtje, dus wat buitenspeelgoed is leuk om neer te zetten. Maar spullen kopen is zeker niet nodig.

Kan ik de Escape Room ook met meer dan 7 kinderen spelen?

Foto
Als je meer dan 7 kinderen hebt wordt het werk dat verdeeld wordt minder.
In deel 1 zitten bijv. 5 puzzels, bij de meeste kun je goed samenwerken, maar meer dan 7 kinderen is wel veel.

Ik had een klant die de groep gesplitst heeft en de ene helft van de groep een foto opdracht heeft gegeven, terwijl de andere groep de escape room deed. Daarna wisselden ze om.

Een mogelijkheid is ook om een mix te maken dat ze bijv. deel 1 apart doen en dan deel 2 samen (in deel 2 zitten de meeste puzzels) en deel 3 weer apart. Je zult dan wel een aantal onderdelen moeten kopiëren.

Wil je extra uitnodigingen bijbestellen, stuur dan even een mailtje.
Heb je meer dan 10 kinderen, dan kun je misschien beter een 2e escape room bestellen. Het draaiboek heb je echter niet 2 keer nodig. Neem dan ook even contact op dan kunnen we de prijs aanpassen.

Is de Escape Room ook geschikt voor volwassenen?

Foto
De escape room is eigenlijk gemaakt voor kinderen. Ik vond het dan ook heel leuk te ontdekken dat het ook gebruikt wordt voor volwassenen.

Een klant heeft het gebruikt voor een neven en nichtendag. Voordat ze een echte escape room (op locatie) gingen spelen heeft ze de puzzels uit de kinder escape room gebruikt als "opwarmer".

Om het voor volwassenen wat ingewikkelder te maken heeft ze een aantal aanpassingen gemaakt door bijv. de puzzels in meerdere delen te knippen en de puzzels van deel 1 en 2 door elkaar te geven. Het verhaal van de escape room heeft ze achterwege gelaten en alleen de opdracht gegeven dat ze op zoek was naar een 5 cijferige code (deel 1) en een 06-nummer (deel 2).

Zij schrijft o.a. "Iedereen was enthousiast en het was een leuke (vullende) middag.
Vooral toen ik erbij vertelde dat deze escaperoom eigenlijk voor kinderen was, werden ze nog wat fanatieker."
"Deze escaperoom is dus ook voor volwassenen een aanrader!"

Lees haar review hierover op de escape room productpagina onder de tab Reviews (2 mei 2018).

Wat moet ik doen als het filmpje niet wil afspelen?

Foto
Tijdens de escape room kun je ter ondersteuning van het verhaal een drietal filmpjes laten zien. Het is niet noodzakelijk, want je kunt ook gewoon de tekst uit het draaiboek voorlezen.

Als de bestelling verstuurd wordt, krijg je een mail dat de escape room onderweg is. In deze mail zitten ook de 3 linken naar de filmpjes. Zo kun je op tijd controleren of de filmpjes goed afspelen op het door jullie gekozen device.

Het is heel vervelend als de YouTube filmpjes niet werken. Een klant had een oplossing, ze schreef: Ik heb de adres ingevoerd zonder https:// en dan doen ze het wel!
Hopelijk werkt deze tip dan ook voor jullie.

Uitleg codewiel

Foto
In de escape room moet bij één opdracht een boodschap ontcijferd worden met behulp van een codewiel. In het draaiboek staat een uitleg van het codewiel.

Mijn zoontje heeft er ook een filmpje van gemaakt, waarin hij uitleg geeft over het ontcijferen van een code met behulp van het codewiel. De uitleg en het filmpje vind je op de blogpagina: code kraken. 
Wie is de Mol opdrachten
Wie is de Mol opdrachten
Wie is het? politiespel
Wie is het? politiespel
Speurtocht uitzetten
Speurtocht uitzetten
Slaapfeestje
Slaapfeestje


| Meer

FeestIdee Voor Jou

  • Snel en eenvoudig een origineel feestje organiseren

  • Duidelijke uitleg

  • Mooie vormgeving

  • Geen printkosten

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop

Designed by Freepik