De leukste feestjes geef je thuis! | Verzendkosten € 3,95
0
Winkelwagen
€ 0,00

Heksen spelletjes

Foto

Dankzij Harry Potter zijn de tover thema's en de heksenfeestjes heel populair. Dit is bij uitstek een fantasievol thema voor een feestje. In de magische wereld is immers niks te gek. Tijd voor tips en ideeën voor heksen spelletjes op een heksenfeestje.
 

Heksenfeestje

We hebben helaas nog geen echt heksenfeestje gemaakt bij FeestIdee, maar er komen wel al heksen voor in de sprookjes feestjes.
In het Ridderfeestje van Feestidee wordt prinses Nika ontvoerd door heks Purpia. Aan de kinderen de taak om haar samen met ridder Elian te redden van de heks.
In de Spookjes speurtocht heeft de heks alle sprookjesfiguren uit het boek getoverd. De kinderen moeten tijdens de speurtocht zoeken naar de prinsessen en o.a. een toverdrank maken.
 

 

Heksen thema

Bij een heks denken we vaak aan een lelijke oude vrouw met een kromme neus, wrat op de kin en een gebogen rug. Een puntige hoed. Ze vliegt rond op een bezem en maakt walgelijke toverdranken in een ketel. Ze woont meestal met een zwarte kat in een huisje in het bos. Rondom het heksen thema zijn genoeg activiteiten te bedenken om een heel heksenfeest mee te vullen! Je hebt alleen een beetje fantasie nodig.
Op het heksen feest kunnen de kinderen verkleed komen, of je knutselt samen een hoge toverhoed, verzin heksennamen voor elkaar, maak een geheime toverdrank en speel heksen spelletjes.
 

 

Ingrediënten voor de toverdrank

In een toverdrank gaan de meest griezelige en gruwelijke ingrediënten zoals vleermuisvleugels, rattenstaartpuntjes, drakentanden, spinnenpoten, kippennageltjes en kikkerslijm. Laat de kinderen namen bedenken en hierbij de benodigde ingrediënten zoeken. Zilveruitjes kunnen bijv. uitstekende eekhoorn oogballen zijn. Ketchup met water is drakenbloed.

Pak flesjes en potjes, maak geheimzinnige labels met krullerige letters. Voeg ingrediënten samen om zalfjes en smeerseltjes te maken. Bijvoorbeeld puisten crème en zwarte neusharen groeimiddel. Zo krijg je een interessante voorraadkast met magische drankjes en heksensoep ingrediënten.
 

 

Toverspreuk

Heel leuk om te doen op een heksenfeestje: maak een eigen toverspreuk. Verzin wat je wilt toveren en maak hierbij een rijmpje of een mysterieus recept. Vermeld welke gruwelijke ingrediënten je nodig hebt, in welke volgorde je ze moet toevoegen en wat je moet zeggen bij iedere stap. Zoals: Roer 3 keer linksom en zeg Abacadabra.

Misschien heb je nog een leuke proefjes set in huis en kun je een brouwsel maken dat echt bubbelt of bruist. Zo krijg je bijvoorbeeld een magische zalfje of een drankje om iemand onzichtbaar te toveren.
 

 

De heksen quiz

Sla het sprookjesboek er maar op na. In heel veel sprookjes zit een heks, goede en kwade heksen. Verzin vragen zoals: Wie was de heks die de giftige appel aan Sneeuwwitje gaf in het echt? Wat gaf Hans aan de heks om haar niet te laten voelen hoe dik hij was? Genoeg sprookjes, genoeg vragen te bedenken. In onze sprookjes speurtocht zit trouwens ook een spookjes quiz waar niet alleen heksen in voorkomen.
 

 

Toveren

Op het heksenfeest leren de heksen natuurlijk ook toveren. Als je een goochel set in huis hebt is het leuk om de heksen een aantal goocheltrucjes te leren die ze elkaar daarna laten zien. Ze maak je een eigen heksen toverschool.
Pas de locatie aan, doe de gordijnen dicht, steek kaarsen aan en maak een heksenkring. Heel gezellig en geheimzinnig. Misschien kun je nog vuurwerksterretjes op de kop tikken voor een extra magisch tintje.

FeestIdee Voor Jou

  • Snel en eenvoudig een origineel feestje organiseren

  • Duidelijke uitleg

  • Mooie vormgeving

  • Geen printkosten

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Powered by CCV Shop software webshop

Designed by Freepik