De leukste feestjes geef je thuis! | Verzendkosten € 3,95
0
Winkelwagen
€ 0,00

Kinderfeestje binnen

Foto

Is je kind in het najaar of de winter jarig? Dan zit je als snel gebonden aan een kinderfeestje binnen. Misschien zie je er een beetje tegenop om een groepje uitgelaten kinderen binnen bezig te houden, maar dit hoeft geen enkel probleem te zijn.
In principe kunnen voor alle feest thema's ook kinderspelletjes binnen uitgewerkt worden.

Het belangrijkste waar je mee rekening moet houden is dat je bij een binnenfeestje ten opzichte van een buitenfeest meestal minder plek hebt om te spelen. Je zult dus kinderspelletjes moeten kiezen waarbij je niet te veel plek nodig hebt.
 

Spelletjes voor binnen

Zorg voor een goed draaiboek en bedenk spellen die je binnen kan spelen. Kijk eens in je spelletjes kast. Zijn er spellen die je met wat aanpassingen met een hele groep kunt spelen? Denk ook aan een quiz of een raadspelletje. Hints, Pictionary, Super PimPamPet, Verboden woord, Party en Co. Allemaal binnenspelletjes die je heel gemakkelijk kunt aanpassen in een thema. Je hoeft deze spelletjes nog niet eens in huis te hebben om ze te spelen.

Op zoek naar leuke ideeën voor een kinderfeestje thuis? Kijk eens bij onze draaiboeken. Stop met zoeken naar leuke spelletjes voor binnen! Koop een kant en klaar pakket van de leukste thema's en klaar is je kinderfeestje.
 

Versieringen thema kinderfeestje thuis

Bij een themafeest is het belangrijk dat de sfeer van het thema goed te voelen is in de feestruimte. Besteed aandacht aan de aankleding en versiering. Je hoeft hiervoor niet diep in de buidel te tasten. Kijk eens wat je aan speelgoed hebt over het thema. Zet bijvoorbeeld een Playmobil set van de piraten neer op een piratenfeestje. Of bouw een blokkentoren op en ridderfeest. Print afbeeldingen uit van het thema om op te hangen. Maak een raamtekening over het onderwerp zodat van buiten al duidelijk te zien is waar het kinderfeest is.
 

De ideale binnen activiteit

Knutselen is een ideale binnen activiteit. Voor ieder thema is wel een leuke knutsel te vinden. Bereid het knutselwerkje goed voor. Zorg voor genoeg papier en kleurtjes en geef de kinderen het liefst allemaal hun eigen materiaal. Maak vooraf een voorbeeld van hoe het het knutselwerk eruit kan komen te zien. Maar laat ze vooral ook zelf hun eigen ideeën uitvoeren. Laat verfwerkjes achterwege als je niet de hele kamer geschilderd wil hebbenwink.
 

Speurtocht binnen?

Ga halverwege het feest toch naar buiten. Zolang het droog weer is, kun je toch naar buiten. Jassen dicht, muts op en wanten aan en even lekker rennen. Een speurtocht lopen kan ook in de winter!
En laat het weer het echt niet toe om naar buiten te gaan. Hou dan een speurtocht binnen. Verstop opdrachten door het huis en laat de kinderen zoeken. Maak een scavenger hunt om ze gerichter te laten zoeken. Dan maak je aanwijzingen waarbij de volgende verstopplek wordt beschreven.
 

Groepsspelen binnen

Kleine minute-to-win-it spelletjes zijn leuk voor groepen om binnen te spelen. Korte, grappige opdrachten waarbij je een minuut de tijd krijgt. Iets minder geschikt voor de allerkleinste, maar vanaf groep 4 heel leuk om te doen. Voor de kleinere kinderen kun je heel goed de bekende groepsspellen doen zoals: zakdoekje leggen, zinnetjes doorfluisteren en stoelendans. Kijk eens op de pagina feest spelletjes voor nog meer spel ideeën.
 

Leuke spelletjes voor binnen

Ook leuke spelletjes voor binnen te doen zijn een escape room of een puzzel spel. (De puzzel missie geheim agent is gratis te downloaden op onze site). Bij deze puzzel missies werk je samen in een groep. Puzzelspellen vereisen een tafel waar iedereen aan kan zitten, wat pennen en papier. Klaar voor het echte puzzelwerk? Koop dan de Escape Room.

FeestIdee Voor Jou

  • Snel en eenvoudig een origineel feestje organiseren

  • Duidelijke uitleg

  • Mooie vormgeving

  • Geen printkosten

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Powered by CCV Shop software webshop

Designed by Freepik