De leukste feestjes geef je thuis! | Verzendkosten € 3,95
0
Winkelwagen
€ 0,00

Leuk kinderfeestje voor meiden

Foto

Mijn dochter werd 10 jaar en wilde heel veel vriendinnetjes uitnodigen. Hou dan een fuifje was mijn voorstel. "Wat doe je dan allemaal op zo'n fuifje?" wilde ze weten. "Gewoon gezellig kletsen en spelen" zei ik.
Zo gezegd, zo gedaan en de uitnodigingen werden verstuurd. Een dag later kwam ze thuis. "Iedereen vraagt wat we gaan doen!" Toch een beetje eng zo'n eerste kinderfuif. Ze weten nog niet goed wat ze moeten verwachten. Dan help ik ze op weg, zo werd er weer een nieuw meidenfeestje draaiboek geboren!
 

Ideeën kinderfeestje 10 jaar

Ideeën waren snel genoeg gevonden. Meiden van 10 jaar houden van giechelen, modeshows, nagels lakken, testjes invullen, spelletjes waarbij je vragen beantwoord ... en dan weer giechelen natuurlijk.

 

Meiden feestje organiseren

Mijn plan was enkele activiteiten te organiseren die ze zelf konden doen. Voor een aantal spellen hadden ze begeleiding nodig. Het was de bedoeling dat ze zelf konden kiezen wat ze wilden doen en of ze mee wilden doen. Ik wilde geen vast programma maken. Uiteindelijk zag ons eerste meiden fuifje er als volgt uit:
 

Doen, Durven, Waarheid

Op een tafeltje hadden we 3 versierde potten gezet. De Nederlandse versie van Truth of Dare: Doen, Durven of de Waarheid. In alle potten zaten meer dan 30 waarheid vragen en Doen en Durven opdrachten. Op een andere tafel had ik ook nog een pot met "Zou je liever…" vragen gezet.
 

Fuif spelletjes

spellen aan de waslijnAan een waslijntje hadden we alle spellen gehangen die de kinderen konden doen. Als eerste natuurlijk een spel om de cadeautjes uit te pakken. Diverse groepsspellen, een ijsbreker bingo en een foto opdrachten spel.

Nagels lakken

Een tafeltje waar mijn grote nicht de nageltjes ging lakken van de dames. Altijd leuk op een meiden kinderfeest. Als snel gingen ze ook zelf aan de slag met alle kleurtjes. Hierna hebben ze de mannequin challenge gedaan.
 

Chill meiden kinderfeestje

In de tuin hadden we kussens, zitzakken en zitballen gelegd, ook de trampoline bleek op deze leeftijd nog een enorme hit. Er zat altijd wel iemand op. Was het niet om te springen dan was het wel om even op te chillen.
 

Eten en drinken

Natuurlijk kunnen lekkere hapjes niet ontbreken op een feest. Op één tafel zetten we cakejes, soesjes en andere zoetigheden. Later werden dat natuurlijk een paar bakken chips. Het drinken werd op een aparte tafel gezet. Voor alle meiden hadden we een labeltje met de naam geprint, zodat ze allemaal een eigen herkenbaar bekertje hadden.

Er waren 19 meisjes (en 2 jongens) aanwezig en ik denk dat we er wel in geslaagd zijn om het iedereen naar de zin te maken.

De vragen en opdrachten van Doen, Durven, Waarheid werden gretig gelezen. Sommige kinderen deden het in groepjes van 2, anderen deden het met een grotere groep. Weerwolven bleek een favoriet spel, scheelt wel dat een groot aantal van de kinderen het spel al kenden. Verder werden de foto opdrachten met veel plezier uitgevoerd.

Al met al kijken we terug op een zeer geslaagd meidenfeest.

Kijk voor meer foto's op het Pinterest bord: Meidenfeest | Kinderfuif

 
 

 


 

FeestIdee Voor Jou

  • Snel en eenvoudig een origineel feestje organiseren

  • Duidelijke uitleg

  • Mooie vormgeving

  • Geen printkosten

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Powered by CCV Shop software webshop

Designed by Freepik