De leukste feestjes geef je thuis! | Verzendkosten € 3,95
0
Winkelwagen
€ 0,00

Politie spelletjes

Foto

Je kent dat wel, je zit even rustig met een kop thee aan de keukentafel, krijg je opeens een boete! Ja heus, het is hier niks geks. Een boete voor “niet lekker gekookt gisteren” of “zit te lang achter de computer” (was ik dan wel schuldig aan).

De ouders die een kind in de "helden fase" (gehad) hebben herkennen het vast; de politie en boef spelletjes. Jongens die elkaar door het huis achtervolgen en in de gevangenis gooien. Meisjes doen trouwens gezellig mee, al wordt het minder gewaardeerd hier als de poppen in de boeien worden geslagen! Het politie thema is altijd een leuk idee voor een verjaardagsfeestje thuis.
 

Politie spelletjes buiten

Van plan om een politiefeestje te organiseren? Lees dan zeker de volgende politie spelletjes. Je speelt deze het beste buiten. Knipoog moordenaartje kan echter ook goed binnen gespeeld worden.
 

De nachtwaker

De nachtwaker wordt geblinddoekt. De gevangenen krijgen een nummer en verspreiden zich in het speelgebied. De nachtwaker roept vervolgens een nummer: “Wil nummer 3 zich melden”. Gevangene nummer 3 maakt een geluid en de nachtwaker moet nummer 3 proberen te vinden. Eenmaal gevonden, moet hij op de tast proberen te raden wie de gevangene is. Dit is een kleuterspelletje, voor oudere kinderen is dit minder geschikt.
 

Knipoog moordenaartje

Ook een leuk politie spel is knipoog moordenaartje. De kinderen gaan zitten in de kring. 1 kind is de politieagent en gaat even weg. Er wordt een moordenaar aangewezen. De politieagent mag terugkomen en in het midden van de kring gaan staan. De moordenaar mag nu andere kinderen “vermoorden” door ze een knipoog te geven. Die vallen vervolgens om. De politieagent moet er achter komen wie de moordenaar is voordat alle kinderen zijn omgevallen.
 

Politie en boef spelletje

In dit politie en boef spelletje moet de politieagent de boeven zoeken die zich verstopt hebben. De politieagent telt af in een vooraf bepaald gebied; het politiebureau. Bijv. bij een lantaarnpaal of een boom. Alle boeven verstoppen een buit ergens in het speelgebied. Bijv. een zakje met steentjes (diamanten) of een speelgoed kroontje. Daarna verstoppen ze zichzelf. Als de politie agent klaar is met tellen gaat hij de boeven en hun buit zoeken. Is een boef gezien, moet hij de gevangenis in door bij het politiebureau te gaan staan. Lukt het hem om vervolgens, zonder dat de politie agent het ziet, zijn buit te pakken, dan mag hij ontsnappen door zich opnieuw te verstoppen. Vindt de politie agent de buit als eerste, dan wordt deze bij het politiebureau gelegd en mag de boef zich niet nog een keer verstoppen. Dit spel is een soort opgevoerd verstoppertje. Als de groep erg groot is, moeten er een paar politie agenten aangewezen worden. Dit spel wordt het beste buiten gespeeld in een groot gebied met veel verstopplekken. Wij hebben het gespeeld in een speeltuin.
 

Politie speurtocht

Altijd leuk een speurtocht voor de kleine speurneuzen. Verstop gestolen handel en geef de kinderen aanwijzingen waar ze de spullen kunnen vinden. Nog leuker natuurlijk als ze de gevonden spullen mogen houden.
politie spel bekeuringen

 


Gratis download: Bekeuring

Kleine politie agenten blijven het leuk vinden; bekeuringen uitschrijven voor allerhande overtredingen. Download de gratis bekeuring hieronder in pdf formaat. Er is een kleuren versie en een versie zonder vrolijke kleuren. Die vonden de jongens veel stoerder. Je kunt dit politie spelletje printen op A4. Ze zijn voorzien van snijlijntjes dus je kunt ze eenvoudig snijden naar A6. Dus 4 speel bekeuringen per pagina.
Wees wel gewaarschuwd: de bekeuringen zullen je om de oren vliegen!| Meer

FeestIdee Voor Jou

  • Snel en eenvoudig een origineel feestje organiseren

  • Duidelijke uitleg

  • Mooie vormgeving

  • Geen printkosten

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn exclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop

Designed by Freepik