De leukste feestjes geef je thuis! | Verzendkosten € 3,95
0
Winkelwagen
€ 0,00

Sinterklaas spelletjes pakjesavond

Foto

Pakjesavond is het meest magische feest van het jaar! Mijn vader speelde piano, mijn zussen en ik zongen sinterklaasliedjes. Op een afstandje stond mijn moeder het tafereeltje te bekijken. Haar handen diep in haar schort gestoken. Ik zweer het, de pepernoten werden gewoon door de muur naar binnen gegooid. Pakjesavond was magisch.
Als wij dan op de grond de pepernoten raapten, werd er hard op de deur gebonst. Daar stond een grote mand vol met cadeautjes. De Sint nergens te bekennen, die had het druk. Geweldige herinneringen, wat heb ik daarvan genoten!
Natuurlijk moesten mijn kinderen ook die magische avonden meemaken. Helaas, ik had nooit een schort aan en een piano hebben we ook al niet. Bovendien, de kids hielden mij goed in de gaten. Hoe deed mijn moeder dat toch?
Wij vierden het Sinterklaasfeest met mijn zussen en alle kleinkinderen. Er kwamen echte pieten, de kinderen vonden het prachtig. Maar er werden geen pepernoten door de muur gegooid.
 

Hoe organiseer je een gezellige pakjesavond?

Pakjesavond draait om gezelligheid. Probeer de nadruk niet te veel op de cadeautjes te leggen. Speel tussendoor kleine kortdurende spelletjes. Bijv. voor ieder cadeautje een spelletje en als er veel cadeautjes zijn, doe dan om de paar cadeautjes een spelletje. Kijk maar eens in de spellenkast welke spellen geschikt zijn om even tussendoor te spelen. Denk ook aan opdrachten, kleine quizjes, Pictionary en hints. Grote spellen zoals Party en Co hoef je niet helemaal te spelen, haal er een aantal opdrachten uit. Hartstikke leuk voor tussendoor. Door spelletjes te spelen tijdens pakjesavond, krijg je een gezellig avondvullend programma. Binnen een half uur klaar met cadeautjes uitpakken is verleden tijd.

Een aantal tips voor een gezellige pakjesavond

  • Neem de tijd. Ook met een paar cadeautjes kan pakjesavond de hele avond duren.
  • Laat de kinderen aan het begin van de avond Sinterklaas liedjes zingen. Zorg dat er na een aantal liedjes op de beurt wordt gebonkt en dat de mand/zak met cadeautjes dan voor de deur staat. Vraag bijv. een buurman om deze neer te zetten en zich daarna snel te verstoppen.
  • Door gezellig samen bezig te zijn met spelletjes, lekker eten of andere activiteiten is het makkelijker voor kinderen om op hun beurt te wachten.
  • Als de kinderen wat ouder zijn kun je ook surprises maken. Hou het in het begin klein. Bijv. een cadeautje kopen en daarbij een gedichtje of een surprise knutselen. Hoe ouder ze worden, hoe meer je dit kunt uitbreiden.
  • Laat iedereen om de beurt een cadeautje uitpakken, zodat er genoeg aandacht is voor ieder cadeau en dat iedereen kan zien wat de ander krijgt.


Zo wordt iedere Sinterklaas pakjesavond een feest.
 

Pakjesavond spel

Geen tijd of zin om zelf spelletjes bij elkaar te zoeken? Een leuk kant en klaar pakjesavond spel voor families is het Sinterklaas surprisespel. Het kost € 9,95 en is speciaal gemaakt om tijdens pakjesavond gezellig spelletjes met elkaar te spelen. In het doosje zitten 39 kaarten met opdrachten en kleine kortdurende Sinterklaas spellen voor pakjesavond.

Zijn de kinderen te oud om te geloven in pepernoten die door de muren heen vliegen? Dan is het tijd voor surprises. Cadeautje, gedichtje en knutselen. Geen tijd en zin hiervoor? Ook geen probleem er is nog altijd het Sinterklaas pakjesavond spel met de dobbelstenen.| Meer

FeestIdee Voor Jou

  • Snel en eenvoudig een origineel feestje organiseren

  • Duidelijke uitleg

  • Mooie vormgeving

  • Geen printkosten

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn exclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop

Designed by Freepik