De leukste feestjes geef je thuis! | Verzendkosten € 3,95
0
Winkelwagen
€ 0,00

Spelletjes Kinderfeestje

Foto

Op een kinderfeestje worden natuurlijk spelletjes gespeeld. Wat zijn jou leukste kinderfeest spelletjes? Tegenwoordig zijn de spelletjes aangepast naar de nieuwe tijd. Ook de FeestIdee draaiboeken maken gebruik van thema spellen en veelal aangepaste en nieuw ontwikkelde spellen. Maar de klassieke spellen van vroeger vinden de kinderen zeker zo leuk.
 

Klassieke spelletjes

Deze feest spelletjes zijn goed bruikbaar om even een gaatje op te vullen, als jullie moeten wachten. Altijd handig om achter de hand te hebben.
Onder de klassieke spelletjes horen natuurlijk ook de oud Hollandse spelletjes, zoals koekhappen en blikgooien. Hiervoor heb je een aantal benodigdheden nodig, dus die zijn iets bewerkelijker.
Ken je deze klassieke spelletjes nog allemaal? Op zoek naar spelletjes voor een kinderfeestje thuis? We zetten hier de 10 leukste kinderfeest spellen nog eens op een rij. Veel spelplezier!
 

Annemaria Koekoek

Eén kind staat met de rug naar de andere kinderen toe. Ongeveer 15 meter bij de groep vandaan. Als hij zich omdraait zegt hij: "Annemaria Koekoek!". Hij kan deze woorden heel langzaam uitspreken: "Annnnneeeeeemariaaaaa Koeoeoeoekoek". Tijdens het uitspreken mogen de andere kinderen hem naderen. De kinderen die hij ziet bewegen, stuurt hij terug naar de startlijn. Daarna draait hij zich weer om. Hij roept weer opnieuw Annemarie koekoek en draait zich om. Degene die hem het eerst kan tikken zonder dat  hij hem heeft zien bewegen, mag de volgende ronde Annemaria Koekoek roepen.
 

Snoep roulette

Wij noemden dit spel vroeger snoepje pik. De kinderen gaan in een kring zitten. Leg ongeveer 15 kleine snoepjes op een bord. 1 kind gaat op de gang. Wijs een ander kind aan die één snoepje aanwijst. Het kind mag terugkomen in de kring en begint snoepjes aan te wijzen en weg te pakken. Zodra het snoepje wordt gepakt dat was aangewezen, roepen alle kinderen: Snoepje pik! Dan mag het kind niet meer verder pakken en gaat het volgende kind op de gang.
 

Boodschap doorfluisteren

De kinderen gaan in een kring zitten een eindje uit elkaar. Vertel een boodschap aan 1 kind, deze moet vervolgens de boodschap door fluisteren aan het volgende kind. Als alle kinderen geweest zijn moet het laatste kind vertellen wat hij gehoord heeft. Is de boodschap nog hetzelfde?
 

Alle vogels vliegen

Een spelleider gaat noemt een dier of een diersoort dat kan vliegen, bijvoorbeeld: "Alle vogels vliegen." Bij de dieren die ook inderdaad kunnen vliegen moeten de kinderen met hun armen vliegbewegingen maken. Als de spelleider een dier of diersoort roept die niet kunnen vliegen, bijvoorbeeld "alle konijnen vliegen", dan mogen de kinderen geen beweging maken. Een kind dat per ongeluk een vliegbeweging maakt bij een dier dat niet kan vliegen, is af. Je bent ook af als je geen vliegbeweging maakt bij een dier dat wél kan vliegen.
 

Vertelverhaal

Ga zitten in een kring en wijs iemand aan die mag beginnen. Deze persoon begint met het vertellen van een verhaal. De volgende persoon in de kring vertelt hierna het verhaal verder. Een paar zinnen vertellen is genoeg. Iedere speler mag zelf bepalen hoeveel en wat hij vertelt. Ga met de klok mee de kring rond. Zorg dat iedereen minstens 1 keer aan de beurt komt voordat het verhaal af is.
 

Knipoog moordenaartje

Pak evenveel papiertjes als er spelers zijn. Op één papiertje zet je een kruis of je schrijft erop: Jij bent de moordenaar. Op een ander papiertje zet je een cirkel of je schrijft erop: Jij bent de detective. Op de andere papiertjes hoeft in principe niks te staan. Geef iedere speler een briefje dat ze moeten bekijken zonder dat de anderen het zien. 
De speler die detective is mag dat hardop zeggen en gaan in de kring staan. De speler die deze ronde de moordenaar is, mag zijn rol nog niet verraden. Hij kan andere spelers vermoorden door naar  hen te knipogen. Wie dood gaat, valt om, zodat iedereen ziet dat deze persoon niet meer mee doet. De detective moet erachter zien te komen wie de dader is, voordat iedereen is omgevallen.
 

Chips spel

De kinderen gaan in een rij zitten en voor hun liggen de kledingstukken. De pan met ranja en het bordje lekkers staan op veilige afstand.
De kinderen gooien om de beurt met de dobbelsteen. Zodra een kind 6 gooit, mag hij zich gaan omkleden. Als alle kledingstukken goed zijn aangetrokken, mag het kind drinken uit de pan of snoepen van het bord. Maar zodra een ander kind 6 gooit, moet hij onmiddellijk stoppen en de kleren uitdoen. Het andere kind, doet vervolgens de kleren aan en mag blijven drinken en snoepen totdat er weer 6 gegooid wordt. Het komt natuurlijk ook voor dat er tijdens het aankleden al gewisseld moet worden. Snel omkleden is dus van groot belang!
 

Stoelendans

Tel het aantal kinderen en zet evenveel stoelen neer. Zet muziek op en de kinderen lopen om de stoelen heen. Je haalt nu 1 stoel weg. Op een onbewaakt moment stop je de muziek. De kinderen moeten zo snel mogelijk op een stoel gaan zitten. Het kind dat geen stoel heeft, valt af. Uiteindelijk blijft er 1 kind over, deze is de winnaar. Je kunt ipv stoelen ook hoepels of andere voorwerpen gebruiken. Als je geen voorwerpen bij je hebt, kun je ze ook op de grond laten zitten. Wie het laatst zit, is af.
 

Wasknijper spel

Ieder kind krijgt 4 wasknijpers. Na het startsein gaan de kinderen proberen om hun wasknijpers aan de kleding van iemand anders te hangen. Ook de wasknijpers die intussen aan hun eigen kleding hangt, mogen ze weer verhangen. Na een paar minuten geef je het eindsein. Het kind met de minste wasknijpers heeft gewonnen.
 

Zakdoekje leggen

De kinderen gaan zitten in een kring. 1 kind loopt om de kring heen met een zakdoekje. Iedereen zingt: "Zakdoekje leggen, niemand zeggen, ik heb de hele dag gewerkt, 2 paar schoenen heb ik afgemaakt, 1 van stof en 1 van leer, hier leg ik mijn zakdoekje neer." Het kind legt de zakdoek achter een ander kind en rent gauw door. Het andere kind moet proberen het eerste kind te tikken voordat die om de kring is heengelopen. Het eerste kind gaat zetten op de plak waar hij het zakdoekje heeft laten vallen, tenzij hij wordt getikt, dan mag hij nog een keer.
 

Tip spelletjes kinderfeestje!

Bij al deze spellen gaat het er ook voor een groot deel om hoe je het brengt. Pas het in bij het thema als je dat hebt, dan zullen kinderen veel beter meedoen. Er zit wel eens een kind tussen dat een spel niet leuk vindt. Laat hem/haar dan gerust even toekijken en geef er niet te veel aandacht aan. Laat je hierdoor niet van de wijs brengen en ga gewoon door met de kinderen die het spel wel leuk vinden.

Zijn deze klassieke feestspelletjes niks voor jou? Hier staan nog meer ideeën voor feest spelletjes.
 

Hulp nodig met het Kinderfeestje thuis?

FeestIdee heeft kant en klare draaiboeken voor verjaardagsfeestjes waar alle spellen voor het kinderfeest zijn uitgewerkt in een thema. Uitnodigingen, een quiz, een speurtocht, alles zit erbij, dus je bent meteen klaar. Kijk snel welke kinderfeest thema's we verkopen.| Meer

FeestIdee Voor Jou

  • Snel en eenvoudig een origineel feestje organiseren

  • Duidelijke uitleg

  • Mooie vormgeving

  • Geen printkosten

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn exclusief btw

Powered by CCV Shop software webshop

Designed by Freepik