De leukste feestjes geef je thuis! | Verzendkosten € 3,95
0
Winkelwagen
€ 0,00

Wie is de Mol opdrachten

Foto

De populaire televisie serie "Wie is de Mol" leent zich goed voor een spannend kinderfeestje thuis met heel veel Wie is de Mol opdrachten.

FeestIdee heeft een leuk Wie is de Mol kinderfeestje gemaakt, waarbij je alle opdrachten uitgewerkt aangeleverd krijgt.

Op deze pagina worden nog een aantal ideeën aangereikt die je eventueel kunt gebruiken als aanvulling van het FeestIdee Wie is de Mol draaiboek of bij het maken van je eigen Wie is de Mol feest.

Molgeld zoeken

Foto

Verstop op de locatie waar je speelt een heleboel (mol)geld briefjes. Verspreid over een groot gebied, het liefst verschillende kamers of buiten in een park. Zorg ervoor dat je niet alle briefjes in één keer kunt zien. Vermeld hoeveel molgeld er in totaal te vinden is. Geef ze bijv. 5 minuten de tijd om te zoeken. Vertel na het spel hoeveel geld ze hebben gevonden.

Telefoonnummer

Foto

Maak een aantal puzzels waarbij de uitkomst delen van je telefoonnummer zijn. Bijvoorbeeld 4 puzzels met de uitkomsten: 061 - 234 - 567 - 8 Je kunt de puzzels nummeren zodat ze de juiste volgorde hebben. Je kunt dit ook door elkaar gooien, zodat ze ook nog de juiste volgorde moeten uitproberen. Al naar gelang de moeilijkheid van de puzzels geef je een tijdslimiet op. Binnen deze gestelde tijd moeten ze je bellen, dan winnen ze geld voor de pot.
Deze opdracht is ook altijd leuk voor een geheim agent kinderfeestje.

Woorden spotten

Foto
Je kunt zelf heel eenvoudig dit Wie is de Mol spel maken. Zoek voor dit spel een locatie waar de groepen een eind uit elkaar kunnen staan. Zo ver dat ze elkaar wel kunnen zien maar niet horen (ongeveer 60 meter). Een groep krijgt A4-tjes waarop ze een woord (1 letter per A4) moeten schrijven (heel groot) en aan de andere kant moeten ze proberen te zien welk woord er staat. Het woord moet uit ongeveer 8 letters bestaan. Je kunt ze van tevoren zelf bedenken, maar je kunt dat ook aan de kinderen overlaten (nog meer kans om te mollen). Geef ze 5 minuten de tijd voor deze opdracht. Je kunt ook beide partijen een woord laten opschrijven, maak de tijd dan iets langer.
Leg ook lichte kleuren papier en stiften zoals geel neer. Deze kun je minder goed lezen van die afstand.

Binnen de lijntjes

Foto

Voor deze Wie is de Mol opdracht heb je een groot en vlak terrein nodig. Teken met krijt op een parkeerplaats of een plein een parcours (een weg tussen 2 lijnen die ongeveer 40 cm evenwijdig van elkaar lopen). Maak bochten en hoeken in het parcours.
De kandidaten worden om de beurt geblinddoekt. De kandidaten moeten binnen deze lijnen het parcours afleggen. Ze worden door een medekandidaat (zorg dat iedereen aan de beurt komt) begeleid. Deze zegt hoe ze moeten lopen. Ze mogen niet op de lijnen stappen, want dan zijn ze af en is de volgende aan de beurt. Voor iedere deelnemer die het lukt om de eindstreep te halen, wordt er geld in de pot gestopt.

Bouwen met Lego

Foto

Maak twee groepen en zet ze in een aparte kamer zodat ze elkaar niet kunnen zien en horen. Geef beide een set Lego en een walkie talkie. De Lego blokjes in de sets zijn gelijk aan elkaar. Eén groep gaat iets bouwen en geeft de bouwinstructies door aan de andere groep via de walkie talkie.
Als je nog een set walkie talkies hebt kun je nog een derde groep maken die de instructies van de tweede groep krijgt. Komen de bouwwerken op het einde overeen, dan hebben ze geld voor de pot verdiend.

Gratis download: puzzelspel

Op onze website kun je gratis een puzzelspel downloaden. Prima te gebruiken voor een Wie is de Mol? opdracht. Laat de kinderen deze puzzel missie binnen de tijd oplossen. De Mol heeft hier heel veel kansen om te mollen!

Kijk in je spellenkast!

Ga je aan de slag met Wie is de Mol opdrachten voor thuis? Kijk dan ook eens in je spellenkast. Een groot aantal spellen lenen zich voor een Wie is de Mol opdracht. Denk aan Mastermind, Super Pim Pam Pet, Codenames, Quiz spellen, Kortom alle spellen waarbij de deelnemers in korte ronden met elkaar moeten strijden. Geef ze een bepaalde tijd om de opdracht te voltooien en bedenk welke beloning ze krijgen bij de juiste uitvoering of oplossing.

Ook een paar puzzels van ongeveer 30 stukken zijn prima te gebruiken voor een Wie is de Mol spel. Laat ze bijvoorbeeld per twee- of drietal de puzzel binnen een bepaalde tijd leggen.


 


| Meer

FeestIdee Voor Jou

  • Snel en eenvoudig een origineel feestje organiseren

  • Duidelijke uitleg

  • Mooie vormgeving

  • Geen printkosten

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop

Designed by Freepik